Duurzame klimaatinstallaties

Duurzamer leven met een warmtepomp


Met een warmtepomp haalt u warmte uit de buitenlucht, de bodem of het grondwater. Daardoor hoef t u veel minder gebruik te maken van de cv-ketel. U bespaart dan tot 60% op het gasverbruik voor verwarming.


Een warmtepomp zorgt op een milieuvriendelijke manier voor verwarming van uw huis en eventueel warm water. Een hybride warmtepomp gebruikt u in combinatie met uw hr-ketel, met een volledige warmtepomp kan uw hr-ketel helemaal de deur uit. Dat is goed voor het klimaat: uw CO2-uitstoot voor verwarming daalt met zo'n 40 tot 60 procent. En uw energierekening gaat omlaag!

 

Er zijn verschillende soorten warmtepompen: hybride, ventilatie of volledige warmtepomp. Welke warmtepomp voor u geschikt is hangt van verschillende zaken af, zoals budget, ruimte en woonsituatie. Wij adviseren u hier graag over, om zo te komen tot de juiste oplossing  voor u.

Wat houdt een warmtepomp nu precies in?

Een warmtepomp haalt warmte uit de grond of uit de lucht en past zowel in een nieuwbouw als in een bestaande woning. De warmtepomp zorgt voor duurzame verwarming en warm water in uw woning. Zo helpt u het milieu en uw energierekening een handje.