Casa Vita in Pijnacker

Project Casa Vita in Pijnacker

Medio 2023 zijn de werkzaamheden aan Project Casa Vita in Pijnacker-Nootdorp gestart.  Een bijzonder project waarbij wonen in het groen centraal staat. In een landelijke en groene omgeving komen mens en natuur samen in dit nieuwbouwproject. Er is ruimte voor een gelukkig en gezond leven.

Casa Vita bestaat uit twee woongebouwen; het ene bouwdeel bestaat uit drie woonlagen en het andere uit vier woonlagen. In totaal gaat het om 34 (sociale) huurappartementen en 65 koopappartementen. Bijzonder aan dit project is dat er deels in hout wordt gebouwd, dit versterkt de natuurlijke beleving.

Dit kleinschalige project wordt opgetrokken in een parkachtige omgeving waarbij ontmoetingsruimtes worden gecreëerd die de toekomstige bewoners met elkaar verbindt. Het plan heeft het karakter van dorps wonen waarbij het samenzijn een belangrijk element is. Bij Casa Vita draait het om het creëren van een gezonde natuurinclusieve leefomgeving. Casa Vita hout je gezond!

Bonte Installatie werkt aan dit project als onderaannemer voor Giesbers Ontwikkelen en Bouwen. De werkzaamheden van Bonte Installaties bestaan uit de installatie van het W-deel:

  • het aanbrengen van de riolering, water installaties en sanitair.
  • het installeren van het centrale ventilatiesysteem.
  • het installeren van de complete CV installatie huurwoningen.
  • de warmte afgifte (vloerverwarming) bij de koopwoningen

Op dit moment is het aanbrengen van de leidingen in de fundering gereed en ook de leidingen op de eerste verdieping breedplaatvloeren zijn gereed. In week 7 start het aanbrengen van de binnen installatie

Project Casa Vita wordt gebouwd volgens het BENG principe (Bijna Energie Neutraal Gebouw). Dit is Nederland sinds 1 januari 2021 verplicht. De appartementen worden verwarmd en gekoeld met vloerverwarming- en koeling. Qua energieverbruik vallen de appartementen onder energielabel A++. Bij Casa Vita werken we samen aan een gezonde woon- en leefgemeenschap. Verwachte oplevering is medio 2025.

Aannemer: Giesbers Ontwikkelen en Bouwen
Architecten: KOW Architecten 
Projectontwikkeling: Blauwhoed
Ruimtelijk ontwerp: Urban Synergy
Projectsite: www.wonenincasavita.nl

Scroll naar boven