Haringlocatie Delft

Herontwikkelingsproject Haringlocatie Delft van Batenburg Bouw & Ontwikkeling

De vroegere gebouwen van de technische groothandel Haring op de hoek van de Engelsestraat en de Abtswoudseweg in Delft maken plaats voor een nieuwe bestemming. Herontwikkelingsproject Haringlocatie, ookwel plan 1221 genoemd, bestaat uit een vijftien vrije sector koop eengezinswoningen (een blok van 6 woningen en een blok van 9 woningen) en 39 huurappartementen.

Werkzaamheden Bonte Installaties

Bonte Installaties werkt hier in opdracht van Batenburg Bouw & Ontwikkeling. We zijn bij dit project verantwoordelijk voor:

  • aanleg van vloerverwarming
  • aanleg centrale verwarming (cv) inclusief aanleg warmtepompen
  • loodgieterswerk
  • ventilatie / wtw-units
  • de installatie van het sanitair

Duurzaam wonen

Alle woningen in dit plan worden voorzien van moderne energiezuinige warmtepompen. Deze zorgen voor het verwarmen of koelen van de woning en warm tapwater. Elke grondgebonden (koop-)woning krijgt een eigen aardwarmte warmtepomp. Deze bieden een hoog rendement en zijn gekoppeld aan een bodembron. De appartementen worden voorzien van een warmtepomp zonder bron; een Nibe luchtwarmtepomp. Deze luchtwarmtepompen zijn super stil en speciaal ontwikkeld voor kleinere woningen. Het is niet nodig om een bodembron aan te leggen.

Wonen in 1221

Plan 1221 draait om natuurlijke verstedelijking. Wonen in 1221 betekent wonen dichtbij het groen, het water, de stad en de rijke historie van Delft. De oudst bekende kaart van deze locatie stamt uit 1612, hierop zijn tuintjes en een boomgaard te zien. In de eeuwen die daarop volgden werd het groen vervangen door industrie. In 2021 is een start gemaakt deze industrie te vervangen door wonen in het groen uit het verleden. Verleden en heden komen samen in dit herontwikkelingsproject vlakbij het centrum van Delft.

Alle koopwoningen zijn verkocht en de bouw is op dit moment in volle gang. De oplevering van plan 1221 staat gepland voor Q3/ Q4 2023. Meer weten over dit project? Je leest er alles over op onze site: https://www.bonte-installaties.nl/project/

#bontebouwt #ventilatie #sanitair #nieuwbouw #mooiwerk #energieneutraal #installatietechniek #nieuwbouwproject #loodgieterswerk #1221-delft

Aannemer:                             Batenburg bouw & ontwikkeling
Vastgoedontwikkelaar:        AM
Architect:                               Steenhuis Bukman Architecten
Projectsite:                            www.1221-delft.nl

Scroll naar boven