Hier Amersfoort Bonte installaties

HIER Amersfoort

Aannemer: Van der Ven
Projectnaam: Hier Amersfoort
Woningen/ appartementen: 165 appartementen in twee woontorens
Installaties: LG, MV, CV
Opgeleverd in: wordt nog opgeleverd
Plaats: Amersfoort

Over het project

Project HIER! bestaat uit 2 woontorens van ca. 23m en ca. 60m hoog aan het Valleikanaal in Amersfoort. Dit veelzijdige appartementencomplex is omgeven door een parkachtige tuin en bevindt zich dichtbij de prachtige historische binnenstad van Amersfoort. Project HIER! biedt 65 appartementen. In de plint van het gebouw is ruimte voor maatschappelijke functies.

Op dit moment wordt gewerkt aan de 18 verdiepingen tellende woontoren. De bouw gaat snel omdat er gebruik wordt gemaakt van tunnelbouw. In de praktijk betekent dit dat met dit bouwsysteem een complete verdieping, wanden en vloeren, in één keer in een gietmal worden gestort.
De eerste appartementen gaan waarschijnlijk medio 2023 in verhuur.

Werkzaamheden Bonte Installaties

Bonte Installaties werkt hier als onderaannemer van Bouwbedrijf Van de Ven bv uit Veghel en is verantwoordelijk voor:
– het installeren van de klimaatinstallaties binnenshuis.
– het aanbrengen van de volledige GaWaLo installatie bestaande uit riolering, water installaties en sanitair.
– het installeren van het centrale ventilatiesysteem met warmte-terugwinning en het plaatsen van de luchtbehandelingskast op het dak van beide woontorens.
– Bijzonder aan dit project is het WKO-systeem (warmte-Koudeopslag). Elke woontoren heeft 1 WKO welke gebruik maakt van een gezamenlijke bron die alle appartementen voorziet van de juiste temperatuur.
-Daarnaast is het hier ingezette bouwsysteem tunnelbouw erg indrukwekkend. De strakke planningen, de grootsheid en snelheid die deze manier van werken met zich meebrengt vraagt om piekprestaties van het team.

Projectmonteur Edwin Wijts aan ’t woord

Leidinggevend monteur Edwin Wijts stuurt het Bonte Installaties team op deze bouw aan, legt uit welke werkzaamheden gedaan moeten worden en helpt hen waar nodig. Hij zoekt uit welke materialen besteld moeten worden en regelt de bestellingen. En gaat er onverhoopt iets niet goed dan lost Edwin het op.

Edwin over project HIER!
“Project HIER! is voor ons anders bouwen dan we gewend zijn. Er wordt gebruik gemaakt van tunnelbouw. Dit zorgt ervoor dat je door moet! En wanneer de groep voor je te laat zijn werk af heeft op de verdieping dan loopt alles uit. Het is een gejaagde manier van werken maar aan de andere kant het werkt wel. De bouw verloopt snel en vlot.

In dit project wordt ook gebruik gemaakt van andere standleidingen met aparte T-stukken, dat was even wennen. Maar handig als we zijn, waren we er snel achter hoe dit werkte.”

“De ontwikkelingen in ons vakgebied en de steeds strenger wordende eisen maken dat ons werk iedere keer anders is. Dat houdt het spannend! Ik doe dit werk al vanaf mijn 17e en ik werk al bijna 30 jaar voor Bonte Installaties. Ik kan oprecht zeggen dat ik mijn werk nog steeds leuk vind.”

Edwin over zijn dagelijkse werkzaamheden bij Bonte Installaties
“Ik heb al een tijdje last van mijn knie. In overleg met Bonte Installaties is daarom besloten dat ik leidinggevend monteur ben op de bouw. Ik houd me bezig met de aansturing van onze mensen en ik vind het leuk om ze uit te leggen wat ze moeten doen en hoe ze dat moeten doen. Wanneer nodig dan werk ik mee. Het is fijn dat we samen tot deze oplossing zijn gekomen. Zo kan ik mijn werk blijven doen en mijn kennis en ervaring blijven inzetten. Ik blijf hier waarschijnlijk tot mijn pensioen.”

Samenwerking met
Hoofdaannemer: Bouwbedrijf van de Ven bv
Opdrachtgever: HIER! Vof; een samenwerking tussen
Profund Vastgoedontwikkeling en Schoonderbeek BV
Architect: 01-10 Architecten

Scroll naar boven