Klokkenlaan 's-Hertogenbosch bonte installaties

Klokkenlaan ‘s-Hertogenbosch

Aannemer: Van Wijnen
Woningen/ appartementen: 95 appartementen
Installaties: LG, MV/WTW
Opgeleverd in: Moet nog opgeleverd worden.
Plaats: ‘s-Hertogenbosch

Over het project

In het voorjaar van 2022 is gestart met de bouw van 95 sociale huurappartementen aan de Klokkenlaan in ‘s-Hertogenbosch. Voorheen stond op deze locatie de Gabriëlschool. Nu wordt er gebouwd aan 4 woontorens met daarin 32 zorgappartementen voor mensen met een meervoudige of verstandelijke beperking (zorgorganisatie Philadelphia) en 63 reguliere huurappartementen van Woningstichting Zayas. Project Klokkenlaan staat voor wonen, zorgen en samenleven.

Werkzaamheden Bonte Installaties

Bonte Installaties is in dit project onderaannemer en verzorgt het loodgieterswerk (aanleg van water en afvoer, plaatsen van sanitair tijdens de afbouw) en de wtw-installatie (warmte terug win installatie en afbouw hiervan).

Op dit moment zitten we in de ruwbouw-fase. Dat betekent dat de waterleidingen en afvoeren in de prefab dekvloeren worden aangebracht en de ventilatiebuizen in het plafond worden geïnstalleerd. Dit alles ter voorbereiding op het storten van de verdiepingsvloeren.

Nadat de prefab dekvloeren zijn geplaatst heeft het Bonte installatieteam ca. 7 dagen nodig om alle onderdelen te installeren. Deze worden, zover als mogelijk, ook prefab aangeleverd. Dit maakt de installatie snel en efficiënt.

In dit project is ook veel aandacht voor duurzaamheid. Zo heeft elk appartement een eigen wtw-unit welke samen met de verwarmingsinstallatie (verzorgd door Dubotechniek) zorgdraagt voor een optimaal binnenklimaat. Toekomstige huurders profiteren van de warmteterugwinning en delen een gezamenlijk WKO-systeem, maar ze hebben toch elk hun eigen energieverbruik. 

Ik werk al 27 jaar bij Bonte Installaties. Begonnen als loodgieter en doorgegroeid naar projectmonteur. Leergierig als ik ben volg ik zo af en toe nog eens een opleiding. Laatst heb ik nog mijn F gassen certificaat gehaald. Werken aan technische uitdagingen, dat vind ik echt leuk

Projectmonteur aan het woord

“Wat dit project bijzonder maakt is dat het eigenlijk 2 projecten in één zijn (de woontoren met zorgappartementen en de 3 woontorens met huurappartementen). Er lopen 2 bouwstromen door elkaar. Met mijn ervaring maak ik me daar niet zo druk over. Elk proces heeft een logische volgorde, dat is hier niet anders. De planning is strak maar duidelijk. Een goede voorbereiding is het halve werk,” vertelt Herman ’t Lam (projectmonteur Bonte Installaties).

“Voordat we een project starten check ik als projectmonteur altijd de prefab-tekeningen samen met mijn collega’s. Kloppen deze? Of zijn er nog laatste aanpassingen nodig? Zodra deze fase is afgerond worden de materialen besteld en kan het Bonte installatieteam aan de slag. Op dit moment zijn we met 3 collega’s de dekvloeren in orde aan het maken.”

“Deze bouw is bijzonder goed geregeld en strak georganiseerd. Dat is erg fijn! Zeker omdat ik als projectmonteur en dus de kartrekker van dit project verantwoordelijk ben voor de planning van onze werkzaamheden. Ik heb er het volste vertrouwen in dat we ook bij dit project weer kwaliteit leveren en de planning halen,” aldus Herman.

Samenwerking met

Hoofdaannemer: Van Wijnen
Opdrachtgever: Woningstichting Zayas
Architect: RIENKS Architects
Bouwbegeleider: Bouwplus
Constructeur: Van de Laar
Installatieadvies: TRIAS
Start bouw: maart 2022
Geplande oplevering: 2e kwartaal 2023

Scroll naar boven