Ackerswoude Landrijk, Bonte installaties

Ackerswoude Landrijk Pijnacker

Aannemer: ABB Bouwgroep
Projectnaam: Ackerswoude Landrijk
Woningen/ appartementen: meerdere fases
Installaties: LG, MV
Opgeleverd in: laatste fase worden momenteel opgeleverd
Plaats: Pijnacker

Project Ackerswoude Landrijk is een nieuwe groene woonwijk in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Kenmerkend voor dit plan is dat er veel verschillende woningen worden gebouwd volgens het ABB conceptwoning principe.

Deze nieuwbouwwoningen staan garant voor duurzaamheid, flexibiliteit én een snel bouwproces. De conceptwoningen bieden vanuit een solide basis talloze mogelijkheden welke geheel naar wens samen te stellen zijn, zowel qua architectuur als woningtype en indeling. Het zijn woningen op maat, zónder verrassingen achteraf.

Op dit moment wordt er gewerkt aan de laatste fase van project Ackerswoude Landrijk in Pijnacker, bestaande uit 27 woningen. Het totale project bestaat uit meer dan 1000 woningen. Verwachte oplevering van fase 18 is begin februari 2023.

Werkzaamheden Bonte Installaties

Bonte Installaties werkt hier als co-maker conceptwoningen van ABB Bouwgroep uit Sliedrecht en is verantwoordelijk voor:
– het aanbrengen van de volledige GaWaLo installatie bestaande uit riolering, water installaties en sanitair.
– het installeren van het centrale ventilatiesysteem met warmteterugwinning.

Bijzonder aan dit project is dat er gebruik wordt gemaakt van een wtw-systeem op basis van lucht en douchegoot warmteterugwinning. Het bouwen van de ABB conceptwoning brengt daarnaast de uitdaging met zich mee dat elke woning anders is omdat deze exact is afgestemd op de wensen van de koper. Dat betekent goed opletten tijdens de uitvoering.

Projectmonteur André van Steenbergen aan ’t woord


André van Steenbergen is projectmonteur van dit project en heeft daarnaast nog 3 andere projecten onder handen. Deze projecten zijn ook van ABB Bouwgroep. André stuurt tijdens zijn dagelijkse werkzaamheden een groep van 8 jongens aan, hij zorgt dat de bestellingen worden gedaan en dat het materiaal op tijd aanwezig is zodat het werk door kan.

André over project Ackerswoude Landrijk
“Er is 8 jaar gewerkt aan project Ackerswoude. De laatste 4 jaar ben ik als projectmonteur verantwoordelijk voor ons deel van de werkzaamheden. De grootste uitdaging in dit project is dat de conceptwoningen zoveel opties hebben dat er eigenlijk niks standaard meer aan is. Door mijn jarenlange ervaring met het bouwen van de ABB conceptwoning weet ik er gelukkig echt alles van af. Ik weet wat ik tijdens de bouw kan verwachten en dat zorgt ervoor dat het werk vlot verloopt.”

“Elke woning wordt in ca. 15-20 werkdagen gebouwd; van fundering tot en met de sleuteloverdracht. Wij hebben ca. 15 werkdagen per woning om ons deel van het werk te doen. Het is een heel snel concept. Zo staat er niks en zo is de woning klaar!”

“Ik ben iemand die staat voor zijn werk, ik wil het voor 300% goed doen!”

André over zijn dagelijkse werkzaamheden bij Bonte Installaties
“Ik ben iemand die staat voor zijn werk, ik wil het voor 300% goed doen. Of ik daar nu 8 uur of 15 uur voor moet werken op een dag, dat maakt mij niks uit, als het maar goed is! Ik ben ook vaak als laatste weg van de bouw. Het is misschien ook wel een slechte eigenschap van me; ik wil het liefst alles zelf doen, maar het grote voordeel is dat je dan wel altijd alles weet. Ik vind dat fijn, voor mij werkt dat.”

“Ik heb het vak geleerd bij Bonte Installaties, gewoon door het te doen! Eerst heb ik ca. 2 jaar meegelopen en daarna kreeg ik al snel mijn eigen bouwprojecten, dat is nu zo’n 20 jaar geleden. Zelfs wanneer je het vak niet kent kun je ver komen, zie je wel. Ik ben van mening dat wanneer je technisch inzicht hebt en handig met je handjes bent, je al voor 90% geslaagd bent voor het vak. En daar waar ik ooit zei nooit te willen werken in de bouw, zou ik nu niet anders mee willen!”

“Ondanks dat ik niet veel vergelijkingsmateriaal heb denk ik dat je nergens zoveel vrijheid hebt als bij Bonte. Maar daar moet je natuurlijk wel voor werken. Het is een fijne hechte club; iedereen kent elkaar. Er is altijd tijd voor een praatje en gezelligheid. Je wordt hier gezien als een mens, als onderdeel van de Bonte-familie en niet als nummer. Heel fijn!”

Ontwikkeling en realisatie: ABB bouwgroep (https://www.abbbouwgroep.nl)
Opdrachtgever: Gemeente Pijnacker-Nootdorp (https://www.pijnacker-nootdorp.nl)
Architect: Architectenbureau Zeinstra Verbeek (https://zeinstraveerbeek.nl) en Houweling Architecten (https://www.houweling-architecten.nl)

Scroll naar boven