Orangerie Cruquius

Appartementencomplex Orangerie op Landgoed Wickevoort in Cruquius

Project Orangerie in gemeente Haarlemmermeer is een energieneutraal appartementencomplex welke wordt gerealiseerd op Landgoed Wickevoort.

Het is een transparant gebouw gelegen op een markant punt op het landgoed in Cruquius. Duurzaamheid en de verbinding met het omliggende groen waren bij het ontwerp belangrijke uitgangspunten.

Appartementencomplex Orangerie bestaat uit 24 luxe appartementen en 2 penthouses. De bouw van het complex is net uit de startblokken. De 1e keldervloer (van de parkeerkelder) is geplaatst en voorzien van lijngoten en de vuilwaterput.

Werkzaamheden Bonte Installaties

Bonte Installaties werkt hier in opdracht van BAM Wonen. We zijn bij dit project verantwoordelijk voor:

  • de installatie van het sanitair
  • het loodgieterswerk
  • aanleg van de vloerverwarming
  • de ventilatie

Projectleider / werkvoorbereider Erik van Kol  aan ’t woord

Erik van Kol is de projectleider / werkvoorbereider van dit project. Erik is bij dit project verantwoordelijk voor het nakomen van de afgesproken planning, de controle van de werkzaamheden en het aansturen van de projectmonteur. Erik is zijn loopbaan gestart als installatiemonteur op de bouw en van daaruit doorgegroeid naar werkvoorbereider. Sinds medio 2022 werkt hij bij Bonte Installatie als projectleider / werkvoorbereider.

Erik van Kol over project Orangerie

“We zijn nog maar net van start, dat is voor mij altijd een drukke periode. Wat dit project bijzonder maakt is dat er bij deze bouw gebruik wordt gemaakt van BIM (Bouwwerk Informatie Model). Het grote voordeel hiervan is dat dit digitale 3d bouwmodel inzicht geeft in de constructie en de objecten waaruit deze bestaat. Op voorhand is de positie van alle onderdelen duidelijk, dit voorkomt installatiefouten.

Daarnaast bestaat dit project uit luxe koopappartementen met elk een eigen afwerking qua sanitair. Dit betekent bijvoorbeeld dat niet elke badkamer dezelfde indeling heeft en dat elke badkamer er compleet anders uitziet. Dat vormt ook altijd een extra uitdaging.”

Erik over zijn dagelijkse werkzaamheden bij Bonte Installaties

“Als projectleider / werkvoorbereider ben ik verantwoordelijk voor alles wat met de planning te maken heeft rondom een bouw. Het materiaal moet op tijd worden besteld, ik heb overleg met de opdrachtgever over levertijden en samen met projectleider Peter de Gram zorg ik dat monteurs worden ingepland in planprogramma KYP. Ik controleer werktekeningen en check of het prefab deel klaar is, ik zorg ervoor dat het materiaal op de bouw terecht komt en ben zelf ook regelmatig aanwezig op de bouw om zaken af te stemmen, ik woon de bouwvergaderingen bij en check of er bijzonderheden zijn die aandacht nodig hebben.” 

“Het leuke aan deze baan vind ik de afwisseling en de vrijheid. Ik zit niet de hele week achter een scherm maar ben ook op de bouw aanwezig. Bij Bonte Installaties zit ik wel op mijn plek. Ik vind het leuk om dingen uit te zoeken en bij te leren. Wanneer ik een vraag heb dan is er bij Bonte Installaties altijd wel iemand in huis met de juiste kennis. En nog belangrijker, er is ook altijd tijd voor uitleg en dat is erg fijn. Maar eerlijk gezegd probeer ik het meeste toch echt zelf uit te zoeken.”

“In deze functie heb ik de ideale combinatie tussen binnen en buiten gevonden. De afwisseling breekt de week en de dag. En ik heb veel vrijheid.”

““Elke dag leer ik bij. Ondanks dat ik veel alleen moet doen, wordt het werk samen opgevangen. Dat samen doen hoort wel bij de bedrijfscultuur van Bonte Installaties. Ik krijg hierdoor ook steeds meer vertrouwen in mezelf en de keuze die ik heb gemaakt om projectleider / werkvoorbereider te zijn.”

Aannemer: BAM Wonen (https://www.bamwonen.nl)
Vastgoedontwikkelaar: AM (https://www.am.nl)
Architect: M3H Architecten (https://m3h.nl)

Scroll naar boven