Stella Nova Spijkenisse

Project Stella Nova fase 2 in Spijkenisse

Nieuwbouw project Stella Nova is onderdeel van herontwikkeling het Sterrenkwartier Hoog in Spijkenisse. Het plan bestaat uit verschillende woningtypen. Zo is er voor ieder een passende woning beschikbaar.

In fase 2 van dit nieuwbouwplan maken de jaren-60 flats plaats voor 78 nieuwbouwwoningen. Er worden 45 huurwoningen (22 appartementen en 23 eengezinswoningen) en 33 koopwoningen gerealiseerd. Tijdens de herstructurering van dit gebied pakt de gemeente pakt ook de woonomgeving aan. Zo bouwen we samen aan een fijne en duurzame woonomgeving voor de nieuwe bewoners.

Energiezuinige woningen (BENG)


Een aantal woningen in dit plan hebben een warmtepomp met boiler en beschikken over WTW-ventilatie. Er is geen gasaansluiting. Ook worden er op iedere woning zonnepanelen (PV- panelen) geplaatst.

Werkzaamheden Bonte Installaties

Bonte Installaties werkt hier in opdracht van ABB Bouwgroep. We zijn bij dit project verantwoordelijk voor het loodgieterswerk en de mechanische ventilatie. In een aantal woningen wordt WTW mechanische ventilatie geplaatst. Het appartementengebouw wordt voorzien van een hydrofoor om de waterinstallatie van voldoende drukt te voorzien op de verdiepingen.

Bijzonder bij dit project is de plaatsing van WTW-douchepijpen en/of WTW-douchegoten. Hiermee wordt energie herwonnen uit het afvalwater omdat het wordt gebruikt om het verse water voor te verwarmen.

ABB conceptwoningen

Stella Nova fase 2 bestaat onder andere uit ABB conceptwoningen. Dit is een door ABB Bouwgroep doorontwikkeld woonconcept waarmee ABB nieuwbouwwoningen bouwt die aansluiten bij ieders wens, budget en kwaliteitseisen. Het concept staat garant voor flexibiliteit én een snel bouwproces. Inmiddels zijn er meer dan 1500 woningen binnen dit concept gerealiseerd.

Aannemer: ABB Bouwgroep (https://www.abbbouwgroep.nl)
Projectnaam:Stella Nova (https://www.stellanova-spijkenisse.nl) 
Woningen/ appartementen: meerdere fases (fase 1 opgeleverd, bouw gestart fase 2, fase 3+4 volgen later)
Plaats: Spijkenisse
Architect: Steenhuis Bukman Architecten (https://www.steenhuisbukman.nl)

Scroll naar boven