't Prinsenwiel Hedel Bonte installaties

’t Prinsenwiel Hedel

Aannemer: JG Timmer
Woningen/ appartementen: 21 appartementen en 4 woningen
Installaties: LG, MV/WTW, CV
Opgeleverd in: Moet nog opgeleverd worden.
Plaats: Hedel

Bonte aan de slag voor


Eind 2022 zijn we met Bouwbedrijf Timmers (https://www.jgtimmer.nl/) overeengekomen dat wij zowel het E als het W deel van nieuwbouwproject ’t Prinsenwiel in Hedel gaan verzorgen. Dit doen we samen met onze collega’s van G&L Elektrotechniek.
Een mooie klus met 21 unieke appartementen en 4 twee-onder-een-kapwoningen op een prachtige locatie aan het water in Hedel.

Over het project

Project ’t Prinsenwiel wordt gerealiseerd als een hofje aan de Nieuwe Wiel in Hedel. In dit hofje is een appartementencomplex met 21 appartementen terug te vinden en 4 twee-onder-een-kapwoningen. Verbinding met de natuur en het water staat bij dit project centraal.
Het is een kleinschalig ruim opgezet project waar de toekomstige bewoners duurzaam kunnen wonen. Alle woningen en appartementen zijn nagenoeg energieneutraal. De bouw van het project is inmiddels in volle gang en de verwachte oplevering is in het eerste kwartaal 2024.

Werkzaamheden Bonte Installaties

Bonte Installaties werkt hier als onderaannemer van Bouwbedrijf J.G. Timmer en is verantwoordelijk voor:
– de cv met warmtepomp  
– het aanbrengen van de volledige W-installatie bestaande uit riolering, water installaties en sanitair.
– het installeren van warmte-terugwin ventilatie
Bijzonder aan dit project is dat elke woning zijn eigen afwerking heeft afhankelijk van de gemaakte keuzes van de toekomstige bewoners.

Werkvoorbereider/projectleider aan ’t woord

Erik van Kol is verantwoordelijke als werkvoorbereider/projectleider van dit project. Dat betekent dat hij het project in deze fase van uitvoering zorgvuldig monitort en begeleid. Wij spraken hem over de werkzaamheden die de monteurs van Bonte hier uitvoeren.
Erik over de monteurswerkzaamheden:
“Dit project is voor onze monteurs een thuiswedstrijd. Het is letterlijk aan de andere kant van de weg, op zo’n 700m van ons kantoor. Onze monteurs zijn vanaf het grondwerk, de fundering, het werk aan het opbouwen. We denken daarbij steeds een aantal stappen vooruit. Zo zijn de boilers en warmtepompen voordat het dak erop ging, al op de verdieping geplaatst. Dat scheelt een hoop werk.

Onze monteurs zijn nu aan het vooruit werken. Bij de 4 woningen zijn inmiddels de afvoerleidingen omhoog gezet vanaf de kruipruimte, de koelleidingen worden geplaatst, waar het kan worden leidingen al gekoppeld en de vloerverwarming wordt voorbereid. Bij de appartementen zit veel werk in het verwerken van de regenbuizen in de spauw, de voorbereiding van de standleidingen in de schachten en het plaatsen van de wtw-unit.

’t Prinsenwiel is een project met woningen in het wat hogere prijssegment. Dit zie je ook terug in de installatie, er zit veel in de woningen, niet alleen omdat het luxe woningen zijn maar ook omdat het grote woningen zijn. Daarbij zijn de woningen allemaal net even anders afgewerkt; de ene heeft 2 badkamers in plaats van één. De ander heeft een extra slaapkamer. Dat maakt het werk voor onze monteurs afwisselend.

De monteurs van Bonte Installaties zijn gewend om te werken aan nieuwbouwprojecten. Het is een specifieke tak binnen ons vak. Wat start op een weiland wordt in dit geval een prachtig kleinschalig nieuwbouwproject. Dat is wat hen aantrekt in dit werk; het van niks iets maken. En het later trots zijn ergens aan mee te hebben gebouwd!

Samenwerkingen met:
Hoofdaannemer:        J.G.Timmer
Engineering:               GVH Engineering


Scroll naar boven