Bonte-installaties.nl Waddinxveen Parkzicht

Waddinxveen Parkzicht

Aannemer: Boer Bouw BV.
Projectnaam: Parkzicht
Woningen/ appartementen: 103 woningen
Installaties: MV/WTW, LG, E
Opgeleverd in: Gedeeltelijk opgeleverd
Plaats: Waddinxveen Parkzicht

Project Parkzicht in Waddinxveen

Project Parkzicht in Waddinxveen is een nieuwbouwplan met een afwisselend straatbeeld. Je woont hier aan het water, aan een straat met veel groen of aan een autovrij groen hofje. In totaal zijn er 103 woningen gebouwd in deze nieuwe wijk. Parkzicht maakt onderdeel uit van Park Triangel bestaande uit in totaal 9 wijken.

In de wijk Parkzicht zijn duurzame rijwoningen en 2-onder-éénkapwoningen gebouwd met veel oog voor architectonische details zoals het gebruik van natuurlijke materialen als hout, tuitgevels en kleurschakeringen in baksteengebruik. Op dit moment worden de laatste woningen opgeleverd.

Werkzaamheden Bonte Installaties

Bonte Installaties werkt hier samen met collega G&L Elektrotechniek. In opdracht van Boer Bouw zijn we verantwoordelijk voor:

Het loodgieterswerk bestaande uit:
–           Mechanische ventilatie met wtw-toestellen (warmte terugwinning)
–           Installatie van het sanitair
– Het installeren van de zonnepanelen

Tijdens de voorbereiding van project Parkzicht (en natuurlijk ook bij andere projecten) worden zoveel mogelijk onderdelen prefab op de bouw aangeleverd. In ons magazijn in Hedel wordt leidingwerk bijvoorbeeld al op maat gebogen en in delen aan elkaar bevestigd. Dit levert tijdens de bouw erg veel tijdwinst op!

Projectmonteur Teun den Bol  aan ’t woord

Teun den Bol is projectmonteur van dit project vanaf het storten van de eerste fundering zo’n 2 jaar geleden. Op dit moment worden de allerlaatste woningen van dit project afgewerkt. Teun werkt aan dit project met een groepje van 4 mensen, soms wat meer wanneer nodig.

Teun over project Parkzicht

“Wat dit project bijzonder maakt is dat het een traditionele bouw is bestaande uit koopwoningen. Dit betekent dat vloeren en wanden niet prefab worden geplaatst. Ook elke woning heeft zijn eigen afwerking, dat maakt het werk afwisselend en houdt het aantrekkelijk. Dit project is gebouwd in 2 fases; fase 1 bestond uit 47 woningen en fase 2 uit 56 woningen.”

Teun over zijn dagelijkse werkzaamheden bij Bonte Installaties

“Als projectmonteur ben ik op de bouw eigenlijk verantwoordelijk voor alles. Het werk moet goed worden gedaan, het meer en minder werk moet worden bijgehouden, materiaal moet worden besteld en controles worden uitgevoerd. Naast het aansturen van mijn team werk ik zelf ook graag mee en dat kan ook goed met een team van 4 mensen. Het fijnste werk ik wanneer ik een goede ploeg mensen om me heen heb. Met deze mensen kun je het werk maken maar ook breken.”

“Ik vind ook dat als je je werk doet, je dit moet doen alsof het voor jezelf is! Het moet goed zijn, dus wanneer er bijvoorbeeld een tekening niet klopt dan neem ik dat niet klakkeloos over, dan ga ik bellen. Ze zuchten dan wel eens of vinden dat ik aan het mopperen ben maar het wordt toch altijd wel geregeld. Beter gelijk goed doen dan na een paar maanden erachter komen dat het toch anders had moeten zijn.”

Ik zeg altijd; “Als je werkt moet je net doen alsof het voor jezelf is”

“Mijn vader werkte al bij Bonte Installaties. Als klein jongetje ging ik al met hem mee. Na het volgen van de lts ben ik ook bij Bonte Installaties gaan werken, dat ging eigenlijk als vanzelf. Inmiddels werk ik er alweer zo’n 42 jaar. Ik zou nooit willen ruilen. Ik heb hier de vrijheid, het werk is afwisselend en ik ben altijd in beweging.”

“De ene dag zit ik op de grond en ben ik riolering aan het installeren én de andere dag zit ik op dak en ben ik een dakgoot aan het bevestigen. Geen dag is hetzelfde wanneer je loodgieter bent. Daarbij moet ik wel zeggen dat ik het werken aan koopwoningen, zoals bij project Parkzicht, het mooiste werk vind omdat deze ook het meeste afwisseling bieden.”

Ontwikkeling en realisatie: Boer Bouw BV (https://www.boer-nieuwerbrug.nl)
Architect: Mulleners + Mulleners architecten (https://www.mulleners.nl)
Samenwerking met: G&L Elektrotechniek (https://www.gl-elektrotechniek.nl)

Scroll naar boven