Woontorens TU Eindhoven

Studentenwoningen Insulindelaan Eindhoven

Op het voormalige terrein van het Paviljoen worden twee woontorens met daartussen een ‘studentendorp’ gerealiseerd; het sociale hart van het plan. Het ontwerp hiervan is gebaseerd op het Olympisch dorp van de Spelen in München in 1972. De twee woontorens worden in 2 fases gebouwd. In de eerste fase gaat het om 425 studentenwoningen en in de tweede fase om nog eens 310 studentenwoningen. Bij oplevering zijn er 735 studentenwoningen beschikbaar.

Dit project maakt onderdeel uit van de ontwikkeling van de universiteitscampus (TU/e).

Werkzaamheden Bonte Installaties

Bonte Installaties werkt hier in opdracht van Heijmans. We zijn bij dit project verantwoordelijk voor de volgende werkzaamheden:
– Loodgieterswerk; aanleg waterleiding/afvoer en riool
– De installatie van het sanitair

De snelheid waarmee wordt gebouwd maakt dit project bijzonder. Elke 7 werkdagen wordt er 1 verdieping gebouwd. Beide woontorens hebben 15 verdiepingen. Deze bouwmethode vergt nauwkeurige samenwerking met de overige partijen. Strakke planningen zijn alleen haalbaar met goede voorbereiding.

Bonte Installaties gebruikt hiervoor haar eigen prefab afdeling. Hier worden alle installatie-onderdelen van tevoren berekend, gecheckt en op de juiste maatvoering gebouwd. Deze prefab delen worden volgens een strakke timing geleverd op de bouw en door onze vakmensen geïnstalleerd.

Hoofd prefab Kevin van Dijk aan ’t woord

Kevin van Dijk is hoofd van onze prefab afdeling. Hij zorgt ervoor dat alle producten die zijn geoffreerd tijdig en in de juiste hoeveelheden worden besteld. Vanuit de werktekeningen worden delen van de installatie al in de juiste maatvoering geproduceerd en aan elkaar bevestigd. Dit levert enorm veel tijdswinst op de bouw. Kevin is ook verantwoordelijk voor het doorvoeren van verbeteringen in de prefab werkplaats en het aansturen van de mensen die daar werkzaam zijn.

Kevin over project Insulindelaan Eindhoven

Dit project wordt volgens een super strakke planning en echt heel snel gebouwd. Opdrachtgever Heijmans heeft alle leveranciers dan ook gevraagd voor aanvang van het project een mock-up te maken van het werk. Onze mock-up is samen met de mock-ups van de overige leveranciers verwerkt in een modelwoning. Dit toonde op voorhand de knelpunten. Nog voordat we van start gingen waren eventuele problemen opgelost en aanpassingen zijn direct verwerkt in onze prefab afdeling. Dit zorgde voor een soepele start. 

Kevin vertelt; “Ondanks dat ik nog niet zo heel lang bij Bonte werk, heb ik het wel echt naar mijn zin hier. Ik heb veel verantwoordelijkheid maar ook veel vrijheid als hoofd prefab. Voor dit project in Eindhoven heb ik er ook een stukje werkvoorbereiding bijgekregen. Die afwisseling vind ik super leuk. Met mijn opgedane ervaring bij vorige werkgevers op prefab afdelingen zorg ik er ook voor dat de werkplaats efficiënter wordt ingericht. Dat kan hier gewoon! Het is fijn te werken bij een bedrijf waar iedereen op gelijkwaardig niveau met elkaar staat. Elkaar helpen en het samen doen, dat is wat mij betreft wat werken bij Bonte Installaties het beste omschrijft.”   

Inspelen op tekort studentenwoningen

Dit nieuwbouwproject laat studeren, werken en wonen op een levendige campus. Dit vertaalt zich naar een betaalbaar aanbod van wooneenheden van goede kwaliteit en in een duidelijk aanbod aan faciliteiten die goed aansluiten bij de doelgroep.

Er wordt een bijdrage geleverd aan de totstandkoming van extra studentenhuisvesting in de stad Eindhoven. De realisatie van het project vergroot de aantrekkelijkheid van de Eindhovense universiteiten voor nieuwkomers uit binnen- en buitenland.

De eerste deeloplevering staat gepland voor aanvang van collegejaar 2023/2024.

#bontebouwt #studentewoningen #woontorens #nieuwbouw #mooiwerk #prefab #installatietechniek #nieuwbouwproject #loodgieterswerk

Aannemer:                                         Heijmans
Opdrachtgever/eigenaar:                Woonbedrijf
Architect:                                           Architectenbureau VenhoevenCS Amsterdam
Projectengineering installatie:      GVH engineering

Scroll naar boven